miercuri, 17 ianuarie 2018

Despre a purta doar bătăliile pe care le poți câștiga și - iar - despre istoria care se repetă oricum ar fi ea:
Regele Mihai se întoarce în România în ziua de 21 decembrie 1947 din Marea Britanie de la nunta Elisabetei a II-a (unde a si cunoscut-o pe Ana de Bourbon-Parma). Trenul regal ajunge în București la ora 13, iar Mihai pleacă direct la Sinaia unde va sărbători Crăciunul.
Pe 29 decembrie pe la 8 seara, regele este căutat la telefon de către prim-ministrul Petru Groza care-l cheamă urgent la București sub pretextul de a discuta o problema familială. Întâlnirea este fixată pentru a doua zi, la ora zece și jumătate, la Palatul Elisabeta. Discuția de la Palatul Elisabeta s-a purtat în patru: de-o parte regele și regina mamă, iar de cealaltă Petru Groza și cu Gheorghiu Dej. „Eu sunt în favoarea divorțului” i-a spus prim-ministrul regelui scoțând din buzunar actul de abdicare. Luat prin surprindere, Mihai a cerut 24 de ore timp de gândire. A primit însă doar zece minute.Telefoanele erau tăiate, garda regală arestată, palatul înconjurat de trupe comuniste. Văzând că stă pe gânduri, Groza îi arată regelui pistolul și îl amenință că, dacă nu semnează, va fi o baie de sânge. În jurul orei 13 regele semnează actul de abdicare. Câteva ore mai târziu este convocată Marea Adunare Naţională care proclamă Republica Populară.
Ce se întâmpla dacă Mihai nu abdica?
Probabil că ar fi fost ucis - vezi unchiul Nikolai Alexandrovici Romanov ultimul țar al Rusiei - și comunismul s-ar fi instalat la toate butoanele oricum.
Acuma Johannis a fost nevoit să abdice de la politicianism și să se sacrifice pe sine - viitorul lui pentru al doilea mandat a devenit incert, căci așteptările imediate ale votanților săi erau cu totul altele - pentru popor.
Nu spuneți „nu-i adevărat” până nu termin!
Ce se întâmpla dacă, de exemplu, îl nominaliza pe Cioloș?
Era fericire maximă, ieșeam nebuni pe străzi, ne sărutam pe gură cu jandarmii și dansam despuiați în stradă că vor fi alegeri anticipate și cade PSD-ul.
GREȘIT!
Noul guvern Cioloș nu ar fi fost agreat de Parlament. În aceeași zi, la propunerea a 25% din parlamentari și cu votul a 1/2+1 dintre aceștia Iohannis era suspendat. Tăriceanu și Dragnea ar fi avut aproape prerogative de președinte pentru 30 de zile până la referendumul în care Johannis era triumfător, dar între timp TOATE LEGILE CELE STRÂMBE ALE JUSTIȚIEI ERAU PROMULGATE, TICĂLOȘII NEVIZAȚI DE ACESTE NOI LEGI VOR FI FOST AMNISTIAȚI. DRAGNEA VA FI PUTUT VREODATĂ SĂ FIE PRIM-MINISTRU.
În 2019 Iohannis va fi luat 70% din voturi și va fi redevenit președinte. Peste o țară în derivă și adusă la nivelul anilor 1990.
Președintele a dovedit încă o dată că de fapt se numește nu Klaus Johannis, ci Crăciun Ionescu.
Mai e luptă de dus, dar acum o putem câștiga.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu