miercuri, 2 noiembrie 2016

Despre gânduri, modă și avicultură

De când nu am permis - ăla care după ce i-a fost săltat permisul ridică în slăvi poliția rutieră (sic!) e un mare imbecil; idioții stau la pândă la trecerile de pietoni - merg cu autobuzul sau, între localități - cu maxi-taxi. 
Ieri veneam de la stomatolog și nu prea mi-erau dinții acasă - de boi ce să mai zic - și, cum de când iei bilet de la șofer urci pe ușa din față, e normal să cobori pe aialaltă sau pe alealalte două, după caz.
O fetișoară de vreo 16 ani vrea cu tot dinadinsul să rupă bariera aglomerației către prima ușă și să treacă prin oamenii care și ei se străduiau să meargă spre spatele autobuzului. Când a văzut că nu poate, fetica zice-n gura mare către masa de călători: „Vechea Românie; vreți ca tinerii să fie civilizați, dar voi nu sunteți!” „Pe cuvântul tău? zic; ai apucat tu vechea Românie? Nu! Respectă regulile din asta nouă, așa cum este.” Se uită la mine ca surda-n tobă și strigă spre șoferul care închisese doar ușa din față că nu mai urca nimeni: „Mai coboară!” „Păi coboară odată!” zic, „Să se dubleze IQ-ul din zonă și sa nu mai miroasă a bășini adolescentine emise buco-faringian.”
Ăla de era între mine și ușa a doua - pe care vream să cobor la prima - era unu' d-ăia cu părul făcut cu ceară în sus, intenție de barbă și imbrăcat în cel mai mișto treining pe care-l avea. Se uita și el bovin la mine cătând să-mi pătrundă sensul spuselor. Peste vr'o zece secunde întreb dacă are să coboare la prima și 'ce că da.
Aștept să se deschidă ușa vizată, el pornește - avea adidași, deci start bun - dar se oprește deodată fără să semnalizeze. Eu frânez din toate etrierele, dar tot intru în tamponare. Zic cu jumatea de gură validă :„Pardon”. Da' el după ce coboară: „Dom'le, fii mai atent! „Sunt! zic; la ce ?” „Nu vezi de ochelari?” „Aia-i, zic, că nu văd FĂRĂ ei...” Se vede treaba că-n coliziune îi luasem maimuțoiului lacul de pe ștaiful adidașilor și nu găsea niciun lustragiu prin zonă. „M-ai călcat!” strigă ca o domnișoară de pension cu firul la ciorap dus. Da' și eu: „Foarte bine! Ai să faci mai multe ouă!” Plec și-l las cu gura căscată și cu privirea pierdută. O fi întrebat pe cineva de ce am spus așa?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu